Wandeling van Sacramentsdag

Wandeling van Sacramentsdag

Banner-Rando-Julienne-Fete-Dieu-2016-253x100-200dpi

Halverwege juni, 60 dagen na Pasen, wordt Sacramentsdag voor enkele dagen in het Prinsdom Luik gehouden. En waarom niet een wandeling maken die voor jong en oud is en een route volgt die rechtstreeks geïnspireerd is op de oorspronkelijke heilige van de plaats?

‘De Sainte-Julienne-circuits bieden duizend jaar oude paden in de valleien van de Maas en de Vesder, vooral in de voetsporen van de Heilige Juliana van Cornillon. Ze werd geboren in Retinne (Luik) in 1192, waar de bron is van de heilige Juliana rivier die een prachtige vallei van 13 km lang doorklieft: ‘sources et meandres du ruisseau Sainte-Julienne’ (bronnen en meanders van de heilige Juliana rivier). Deze mystieke en uitzonderlijke vrouw had een belangrijke invloed tot in Rome. Zij is de stichtster van Sacramentsdag, dat vandaag nog steeds gevierd in veel landen gevierd wordt.

Artikel opgesteld door Angélique Tasiaux, Cathobel.

Kom de geheimen ontdekken van deze weelderige vallei!

Erfgoed en geschiedenis, natuur en biodiversiteit, geschiedenis van de heilige Juliana.

Voor de editie van 2017 :

Afspraak op zaterdag 17 juni om 14u, aan de bron van de rivier van de heilige Juliana, voie des Messes, Retinne. https://goo.gl/maps/BybZALPCdxs

Toegang tot het vertrekpunt per bus, vanuit het centrum van Luik:
Om 13u30, station Léopold, op 100 meter van het plein St-Lambert, neem de bus lijn 68 in de richting van Soumagne. Aankomst om 14u01 bij de halte Retinne Complexe Sportif (31min.). Meer info op de website van de TEC: www.infotec.be.

Aankomst rond 17u30 aan de meren van de heilige Juliana. We zullen wat wagens op voorhand op de parking van de heilige Juliana meren gezet hebben. Contacteer ons als je met ons wil meerijden tot het vertrekpunt. De TEC buslijn 140 vertrekt opnieuw naar Luik.

Om het traject te bekijken : http://www.circuits-sainte-julienne.be/sources-et-meandres-du-ruisseau-ste-julienne

Meer informatie : https://www.facebook.com/Liegefetedieu

 

Infos: 04 374 23 74
info@circuits-sainte-julienne.be