De GR5 van Jean-Yves Urbain

Jean-Yves is in 1975 geboren in België. Nu woont hij in Frankrijk aan de oevers van het meer van Genève aan het beginpunt van de oversteek van de Alpen door de GR5. Educator voor 20 jaar, nam hij een sabbatical van 6 maanden om de GR5 uit de Hoek van Holland naar Menton Franse Rivièra door te lopen.

Op 2 mei vertrok hij met mijn rugzak vanuit de Noordzee. Op zijn rug rond de 10kg zonder water of voedsel.

“De eerste dagen wandelen vindt plaats onder een stralende zon, ik heb absoluut geen andere wandelaar kruist tot de Banneux-Spa stap, een 70 jaaroud wandelaar, respect. Ik stel vast dat alle stappen die ik was zo goed voorbereid voor mijn vertrek zijn van geen enkel nut voor mij. In feite, ik loop op mijn eigen tempo en geniet van elk moment. Ik steek mooie Ardense bossen en ontdek kleine stadjes als Spa. Daarna, in de vennen van Malchamps, de climax van GR5 België (572m). Vervolgens door het bos naar Stavelot, Vielsam en Kasteel Ouren (16e eeuw) te bereiken. De GR5 kruist de Our (rivier) naar Ouren en bereikte de Drie Borders (Duitsland-België-Luxembourg), heb ik België links aan te komen in Luxemburg. Hier eindigde de rode en witte aftekeningen. Dat werd vervangen door gele cirkels. ik neem deze gelegenheid gebruik om dank alle vrijwilligers die dankzij hun zwaaien, meestal onberispelijk, heeft me geholpen om de route te volgen. ”

Na een pauze van een maand in zijn huis in Thonon-les-Bains, arriveerde hij op 5 september 2016. Een maand en drie dagen na mijn vertrek.

Tijdens zijn trektocht probeert hij fondsen te werven voor een Dakar-school. Omdat hij in een tweede keer, toen zijn GR5 eindigde, naar Senegal ging (in oktober 2016) om een maand als vrijwilliger te werken.

Volg de avonturen van Jean-Yves op zijn blog: http://dugr5ausenegal.blogspot.com