Slaapuitrusting herberg Saint François (Luik)

Slaapuitrusting herberg Saint François (Luik)

Op de GR5, of op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, bij de ingang van Luik verwelkomt de pelgrimsherberg Saint Francis pelgrims uit heel Europa, vooral uit België, Nederland en Duitsland, in het hart van het heiligdom van de heilige Juliana van Cornillon.

PRIJZEN EN RESERVERINGEN

 

Een nieuwe herberg op een van de oudste bewoonde locaties op de rechteroever van de Maas in Luik, opent zijn deuren voor pelgrims, reizigers en retraitanten. Deze nieuwe kloosterherberg past in de lange ziekenhuistraditie van Luik, geciteerd op het kruispunt van de Latijnse en Germaanse werelden. Strategisch gelegen aan de noordoostelijke poort van de brandende stad, reageert het ook op het gebrek aan huisvesting voor het groeiende aantal pelgrims en wandelaars, met name Nederlandstaligen en Duitstaligen die naar het zuiden gaan. Sommigen van hen nemen bijvoorbeeld de GR-wandelpaden of het beroemde pad van Santiago de Compostela, langs de Via Mosana en de onvermijdelijke stop bij de Saint Jacques (sint Jacobs)-kerk in Luik. Er gaat niets boven een monastieke fase om de innerlijkheid van het pad te ontwikkelen.

Het hostel heeft een capaciteit van 4 slaapkamers en 10 bedden. Conform CGT-normen en hoogwaardige kamers, hebben de 3 slaapkamers en de slaapzaal elk een badkamer met douche en toilet. Het basistarief voor een nacht en een ontbijt is EUR 28 voor een slaapzaal en EUR 45 voor een eenpersoonskamer. Er is een speciaal tarief voor studenten en werklozen.

Controleer schema’s en prijzen

Virtuele rondleiding door de herberg en het leven van het heiligdom